Släppet av Need for Speed Unbound ligger bara runt hörnet, men utvecklaren Criterion Games är ju kända för fler bilrelaterade spel än bara NFS. Vissa skulle nog hävda att deras finaste racingskapelser istället utvecklades under Burnout-fanan, i form av spel som Burnout 3 och Burnout Paradise.

Nu var det dock länge sedan de gjorde ett nytt Burnout (Burnout Crash! från 2011), men det är inte omöjligt att serien blir återupplivad någon gång i framtiden. Det är åtminstone intrycket man får av en intervju med Criterions Kieran Crimmins.

På frågan om ett nytt Burnout kan komma i framtiden svarar han absolut och att han hoppas på det, även om det inte är något som de har planer på just nu. Han säger att de verkligen älskar både NFS och Burnout, och att det sistnämnda är en unik racingupplevelse som han tror skulle passa riktigt bra nu. Förhoppningen är att deras nuvarande projekt ska gå bra och att de sedan kan expandera teamet och möjligtvis ta sig an Burnout.

Å andra sidan ska man tänka på att Burnout-erans Criterion i mångt och mycket är borta, eftersom många utvecklare och grundare har gått vidare till andra studior. Vi får helt enkelt se hur Need for Speed Unbound presterar. Det släpps 2 december, men med EA Play Pro-medlemskap eller förhandsbokning av Palace-utgåvan ska man kunna börja lira tre dagar tidigare. Mer info om villkoren här.