Förseningsklassikern Duke Nukem Forever blev ju till slut färdigutvecklad och släppt (tyvärr...). Sämre gick det för sidospåret Duke Nukem: Endangered Species, ett jaktspel (japp) där hertingen skulle fälla uppbiffade varianter av allt från gorillor och ormar till dinosaurier. Men spelet lades ner omkring 2001, mitt under utvecklingens gång.

Men av någon anledning har nu tidig kod från spelet letat sig ut på nätet, skriver en person på Reddit. Det är alltså en ofärdig version av denna udda fågel till spel, och eftersom det är läckt kod sker eventuell nedladdning och användning på egen risk.

Duke-spelet såg alltså aldrig dagens ljus. Det kodades av ukrainska Action Forms, som använde delar av materialet till 2005 års Vivisector: Beast Within, står att läsa i den här wikin. Men spelet fick halvsvala betyg, så Duke kanske gjorde rätt den här gången.

Relaterat: i våras läckte demoversionen av Duke Nukem Forever som visades på E3-mässan 2001 ut på nätet. Det rörde sig om spelbar kod, och entusiaster började genast pilla i koden och skapa nytt material.