Bethesda lanserade Fallout 76 i en egenbyggd uppförsbacke genom att helt enkelt släppa det alldeles för tidigt i ett ofärdigt och trasigt skick. Föga förvånande gjorde det inga underverk för Bethesdas rykte, och spelet har sedan dess fått utstå skeptiska blickar, trots att det med tiden blev ett riktigt stabilt och hyfsat innehållsrikt spel.

När året nu leder mot sitt slut har Bethesda meddelat att spelet nått 13,5 miljoner spelare totalt. Det innebär förstås inte att 13,5 miljoner spelar det aktivt, utan det är den totala siffran sedan spelet släpptes. Därtill är det tillgängligt via Game Pass, så alla har inte köpt ett exemplar.

Men trots detta är det en otroligt imponerande siffra, och Bethesda har även listat lite intressant statistik om det gångna året i ödemarken. Spelarna har till exempel slutfört över 5 miljoner expeditionsuppdrag, dödat 47,5 miljoner trogs och spenderat över 48 miljarder caps i spelarbutiker. Rent kulinariskt var det storfavoriten "kokt vatten" som tillreddes mest, följt av "lysande köttstek", där lysande inte är en synonym för "härlig" ...

Det släpptes dessutom nästan tre miljoner atombomber.