De som hoppats på att kunna använda sitt nya PSVR2-headset för att lira Resident Evil 4-remaken i VR när det släpps i mars lär tyvärr bli besvikna, eftersom läget inte tycks bli klart innan dess.

På Twitter skriver det japanska Biohazard/Resident Evil-kontot att utvecklingen av VR-läget har börjat, och i en påföljande tweet tillägger de att det kommer att läggas till i form av ett gratis DLC till PS5/PSVR2. Inget är sagt om huruvida det kan komma att släppas på andra VR-plattformar.

Någon tidsplan får vi inte, och det kan så klart låta segt att utvecklingen till synes påbörjades rätt nyligen, men om de har tagit hänsyn till VR under utvecklingen av själva grundspelet behövs det förhoppningsvis inte alltför stor handpåläggning. Tilläggas bör att vi inte vet vad VR-läget faktiskt kommer att inkludera – det kan röra sig om hela spelet eller en separat upplevelse.

Vad ska man då lira på sin PSVR2 fram tills att det släpps? FZ har gått igenom tio olika spel som är tillgängliga just nu, och test av Gran Turismo 7, Resident Evil Village och mycket annat är på gång.