Så var det dags för avtäckandet av denna månads Playstation Plus-spel (även om de nämndes under förra veckans State of Play). Detta är alltså den uppsättning som läggs till för alla prenumeranter, oavsett nivå. Månadens storspel är tveklöst Battlefield 2042, som efter att inledningsvis ha blivit rätt utskällt ändå har tagit stora kliv åt att bli något vettigt.

Dice har bland annat jobbat mycket med att bygga om kartorna för att dra ner på transportsträckorna och även göra det mer gångbart att springa runt till fots utan att dödas var femte sekund. Vidare lade de i januari till ett mer traditionellt klassystem för att komplettera det existerande specialistsystemet.

Nästa spel är Minecraft Dungeons, som är en spinoff på vanliga Minecraft där man med Diablo-liknande spelmekanik tacklar olika banor, hittar ny utrustning och går upp i nivå. Det är fullt möjligt att lira solo, men är som bäst när man spelar med upp till tre andra.

Det sista spelet är Code Vein, som är ett souls-liknande actionspel där man tillsammans med en annan mänsklig spelare eller en datorstyrd följeslagare slåss mot tuffa fiender. Det finns en uppsjö av olka vapentyper att använda, och man kan dessutom byta spelets version av karaktärsklasser, blood codes, när man vill.

Dessa spel blir tillgängliga att hämta via Playstation Plus den 7 mars.