Iron Gate jobbar vidare med Valheim, och utöver den kommande Ashlands-uppdateringen filar de även på möjligheten att skräddarsy spelvärlden efter eget tycke och smak med en rad svårighetsbaserade reglage och inställningar.

Utvecklaren Jonathan Smårs har tagit till Twitter för att dela en video där han visar upp en del av de inställningar som vi ska få tillgång till i framtiden, även om inget av det som visas är hugget i sten. Inställningarna kallas för världsmodifierare och ger oss bland annat individuella reglage för hur svåra striderna ska vara, hur mycket man ska bestraffas när man dör, hur mycket resurser man får och, framför allt, hur ofta vi vill att fienderna ska ge sig ut på räd och sabba vår bas.

Vill man verkligen ha en avslappnad upplevelse där man får bygga som man vill och inte oroa sig över att slåss, kan man även aktivera lägen där det inte kostar något att bygga och där fienderna är helt passiva. Man kan även sätta käpp i eget hjul genom att ta bort karta och portaler.

Inställningarna ska man kunna ändra när som helst och ska även fungera med redan existerande världar, men vi har inget datum för när de blir tillgängliga.