Knappt har vi nåtts av den efterlängtade Mistlands-uppdateringen till det svenska undret Valheim förrän det är dags att vända blicken mot horisonten och nya äventyr – även om det lär dröja ett tag innan vi faktiskt får styra kosan ditåt.

I ett blogginlägg från Iron Gate tackar de alla som spelat Mistlands under testfasen och det "slutliga" släppet (spelet är trots allt fortfarande i early access), och de säger att det är en stor lättnad att alla verkar gilla den så mycket. Nu vänder de dock blad, och nästa område heter alltså Ashlands, och de har påbörjat arbetet genom att ta fram konceptkonst och börja skissa på hur denna vulkaniska miljö ska kännas.

Några konkreta detaljer får vi inte så här tidigt, men de säger att Ashlands kommer att kännas rätt annorlunda jämfört med vad vi upplevt hittills i spelet. Rent geografiskt kommer vi att hitta miljön långt söderut på kartan, och det ska röra sig om en större landmassa snarare än utspridda öar. Miljön finns faktiskt redan i spelet, men i en mer eller mindre platshållande form.

Utvecklingen kommer också att göras lite annorlunda, eftersom de inte planerar att vara lika hemlighetsfulla som med Mistlands, utan istället dela med sig av mer från processen. Det börjar redan nu med ett par konceptbilder av nya fiender. Innan Ashlands har de dock en massa annat kul planerat, såsom eventuella svårighetsgrader och ett mindre äventyr de kallar för Hildir's Quest.