Joseph Staten bör vara ett bekant namn för alla Halo-fans, eftersom han arbetat på spel i serien både under Bungies och 343 Industries fana. I början av månaden stod det dock klart att han skulle lämna Microsoft, och nu vet vi vad han ska ha för sig i framtiden.

På Twitter skrev han för några timmar sedan följande:

I mitt arbetsliv finns det inget jag älskar mer än att samarbeta med andra för att bygga världar fyllda med ikoniska karaktärer, djupa mysterier och oändliga äventyr. Därför är jag i dag glad över att kunna meddela att jag anslutit mig till Netflix Games som creative director för ett helt nytt, AAA-multiplattformsspel och ett egenutvecklat IP. Nu kör vi!

Vad han ska jobba på mer exakt vet vi inte, och "egentutvecklat IP" skulle kunna innebära både något helt nytt eller möjligtvis ett av Netflix egna varumärken.

Samtidigt har Windows Central upptäckt att Frank O'Connor, franchise director för Halo-spelen, via sin Linkedin-sida meddelat att han har lämnat sin Halo-roll och ska börja arbeta som franchise creative director någon annanstans i mars. Det är dock oklart om han har lämnat Microsoft helt och hållet eller bara Halo.