The Day Before har blivit till en riktig såpopera i spelvärlden. Efter några riktigt fräna videor från spelet seglade det upp till att bli Steams mest önskelistade spel, även om det fanns viss skepsis angående spelet faktiskt fanns på riktigt. Utvecklaren Fntastic stötte dock på problem eftersom de inte lyckats varumärkesregistrera namnet, eftersom en kalender-app redan använde sig av det.

Spelet försenades i samband med det och togs även ner från Steam, och nu är Fntastic tillbaka för att försäkra oss att allt går enligt planerna. På spelets Discord (via Pcgamesn) skriver en admin följande:

Vi förstår att många av er ivrigt väntar på släppet av det här spelet, och vi vill tacka er för ert tålamod och ert stöd under utvecklingsprocessen. Vi har jobbat hårt för att säkerställa att spelet möter våra höga standarder och är säkra på att det kommer att vara värt väntan.

När vi kommer närmre släppet ska vi utföra ett betatest av spelet. Det kommer att ge spelare chansen att testa spelet innan det släpps och ge oss värdefull feedback som vi kan använda för att förbättra den slutliga produkten.

Och för de som undrar om spelet kommer att vara på Steam, bör det komma till Steam, ja. Teamet jobbar på det.

Han försäkrar även att spelet kommer att släppas den 10 november som planerat och att inga fler förseningar kommer att ske.