Recensionsembargot för Zelda: Tears of the Kingdom har just lyfts. Dessvärre hjälper inte det oss på FZ eftersom vi inte får tag på spelet förrän i morgon, men recensionen kommer förhoppningsvis nästa vecka.

Men andra har recenserat, och vi kan konstatera att toppbetygen radar upp sig. Spelet kliver direkt upp i topp över Opencritics lista över årets mest hyllade spel.

Efter knappt 60 insamlade recensioner ligger det på 97 av 100 hos Opencritic (de tar sifferbetyg från "top critics", omvandlar dem till 100-skalan och räknar ut snittet). Det är årets överlägset högsta snitt: tvåan Resident Evil 4 snittar 92 av 100. På samma site bedöms 100 procent av recensionerna så här långt (drygt recensioner när detta skrivs) vara positiva.

Konkurrenten Metacritic snittar 97 av 100 efter 49 recensioner. Även där är det årets mest hyllade spel, men tvåan där är Metroid Prime Remaster på 94 av 100.

Några exempel på recensioner:

Giganten IGN sätter 10/10. Man tycker mixen av äventyr på marken och på öarna i luften berikar upplevelsen, och man tycker bossvariationen blivit mycket bättre. Man prisar utvecklarna för att ha lyckats förbättra det mesta från en redan tokhyllad föregångare.

Samma betyg – 10 av 10 – ger Gamespot som prisar att det finns saker att göra överallt och hela tiden, experimentmöjligheterna och vapenbyggandet. Prestandan tas upp som en nackdel, men samtidigt får utvecklaren beröm för hur mycket den lyckas krama ur den gamla maskinen och ett på det hela taget helt okej flyt.

Lägst betyg så här långt ger Eurogamer, som tydligen börjat med betyg igen efter några års uppehåll. De ger 4 av 5 till ett spel som man menar är mer av en utveckling av föregångaren än en evolution. Vilket förstås inte betyder att det är dåligt, och man menar att spelet har en av de bästa öppna världarna i ett spel någonsin.

Zelda: Tears of the Kingdom släpps i morgon, den 12 maj. Och FZ recenserar inom kort, som sagt.