Final Fantasy XIV kommer till Xbox, och Phil Spencer säger i samband med beskedet att detta är början på ett närmare samarbete mellan Microsoft och Square Enix. Lovande för jrpg-törstiga Xbox-spelare. Detta sa Phil Spencer, riktad till Final Fantasy XIV-regissören Naoki Yoshida.

Vi ser på detta som ett avgörande ögonblick i vår relation till dig och Final Fantasy-teamet och vi ser fram emot ännu närmare samarbete framöver.

Det är här något oklart om det gäller del fjorton eller serien i stort, men på Twitter X talar Spencer om samarbeten gällande framtida Square Enix-titlar. Final Fantasy är en serie Xbox haft en mer eller mindre obefintlig relation till på senare år. Final Fantasy VII Remake släpptes till att börja med bara på Playstation, men kom i alla fall till pc. Firade Final Fantasy XVI är just nu PS5-exklusiv.

Kanske ger Final Fantasy XIV på Xbox en slags dominoeffekt. Vi får helt enkelt se. Klart är att Xbox med Phil Spencer i spetsen försökt ta spelet till Xbox under lång, lång tid. I vår är man i hamn.

Och kanske är det bara början.