Obsidian fyller 20 år och har bland annat firat det med en dokumentärserie om sig själva. I den femte delen snackas det en del om deras kommande action-rollspel Avowed. Snarare än den The Outer Worlds-liknande enspelarupplevelse som det nu ska bli, hade det dock kunnat bli fokus på samarbete.

Inledningsvis var de fast beslutna att Avowed skulle kretsa kring multiplayer och co-op, bland annat eftersom det var mer attraktivt för potentiella utgivare. Med tiden insåg de dock att de inte fokuserade på sakerna som de var bäst på, och skiftade utvecklingen till något som var mer "klassiskt Obsidian".

De nämner även att de ville skapa en upplevelse som personer som inte lirat Pillars of Eternity-spelen kan komma in i, samtidigt som de ville vara den världen trogen (PoE och Avowed utspelar sig i samma värld). I slutänden ska Avowed vara en naturlig förlängning av allt som Obsidian bryr sig om som studio.

Spelet visades nyligen upp, men en anställd hos Obsidian har påpekat att trailern inte är helt representativ för det faktiska spelet.