Doug Bowser, big boss för Nintendo of America, säger att skälet till varför företaget inte har några fackföreningar är att de anställda är nöjda och engagerade. Det berättar Bowser för Inverse, och poängterar att Nintendo tenderar att behålla sina anställda under väldigt lång tid.

Vårt fokus har alltid varit att skapa en kultur som är inkluderande, har en balans mellan arbete och fritid, och är inriktad på vårt huvudsakliga uppdrag att skapa leenden på människors ansikten.

Bowser tillägger att anställda har rätten att starta fackföreningar, och det är något som skulle "respekteras". Hans uttalande går i princip emot den kritik som Nintendo of America fick ta emot i fjol, då kontraktsbaserade arbetare anklagade företaget för låga löner, väntade övertider och få förmåner (via Kotaku). Anklagelser om att arbetarna gjorde heltidsanställdas uppgifter förekom.

Diskussionen om fackliga föreningar har blossat upp på sistone, då uppsägningar förekommer på många spelföretag. CD Projekt har ett gäng anställda som gått ihop och bildat en fackförening.