Call of Duty: Modern Warfare 3 kostar 110 kronor mer än andra storspel till konsol. Det här gäller i de digitala Playstation- och Xbox-butikerna – men märkligt nog verkar det bara drabba svenska köpare. I en handfull andra länder har Modern Warfare 3 samma prislapp som andra storpel.

849 kr brukar AAA-spel kosta.

959 kronor får du betala för den billigaste digitalt sålda versionen av nya Call of Duty till PS5 och Xbox Series i Sverige. Det är drygt 11 procent dyrare än de 849 kr som blivit något av normalpris för digitalt sålda AAA-spel till konsol i landet, och som t.ex. EA Sports FC, Starfield, Mortal Kombat 1 och kommande Avatar: Frontiers of Pandora brukar kosta.

I Norge, Danmark, Finland, USA, Storbritannien och Frankrike kostar Modern Warfare 3 ungefär lika mycket som andra AAA-spel i de digitala butikerna. Det finns några undantag, men i inget fall är prisskillnaden lika stor som i Sverige.

Fysiska kopior av spelet går att hitta från 700 kr. Till pc kostar det 70 euro på både Steam och Battle.net.

FZ har frågat Activisions, Sonys och Microsofts representanter i Sverige vad den stora prisskillnaden beror på och vem som beslutat om den. Microsoft hänvisar till Activision för frågor om spelet. Sony säger att man inte har möjlighet att kommentera ärendet. Activision har tagit frågan vidare, vi uppdaterar om/när de svarar.

Modern Warfare 3 har det tveksamma nöjet att vara det fullstora CoD-spel som fått överlägset sämst mottagande av kritikerkåren. Hos Opencritic ligger betygssnittet på 58 av 100, sisådär 20 betygssteg under vad spel i serien brukar få.