330 personer, ungefär 50 procent, av CD Projekt Reds utvecklarstab jobbar nu på första delen i nästa Witcher-trilogi, kallad "Polaris". I grafen nedan framgår det att teamet för "The Witcher 4" svällt ordentligt under året och att det nu är CD Projekts klart största utvecklarteam.

Game director, Sebastian Kalemba, berättar för italienska Lega Nerd i breda drag om det som ska bli nästa The Witcher-äventyr. Oavsett om du vill kalla det "Witcher 4" eller "Polaris" berättar Kalemba att man vill fortsätta på samma väg även om man, förstås, inte vill göra samma spel.

Jag tror det är givet. Vi har en del lore vi måste bibehålla. Det är trots allt samma universum och vi har vissa saker att förhålla oss till.

Kalemba klargör att de "måste tilltala en ny publik". Då spelet är "åratal bort" och det dröjt längesedan Witcher 3 kan de inte förlita sig till samma spelare. Ett nytt community ska byggas.

Man strävar efter en balans: inkörsport för nya spelare och att inte glömma gamla fans.

Vårt främsta mål är alltid att försöka tänja på gränserna. Vi vill gå bortom dem. Vi strävar efter att göra något nytt jämfört med det som finns i rollspel just nu, särskilt eftersom vi arbetar inom genren och riktar oss till rollspelsfans. Jag kan inte säga för mycket, som du kanske förstår, men idén är att bygga något som överträffar The Witcher 3.

Releasedatumet är satt till: ingen aning!