Utgivaren Krafton släppte nyligen en resultatrapport där kommande Subnautica 2 omnämndes. Vi har inte vetat särskilt mycket om denna efterlängtade uppföljare, utöver att den är tänkt att släppas under första halvan av 2025 och att det återigen är Unknown Worlds som agerar utvecklare.

Men denna resultatrapport ger oss alltså lite mer info, inklusive att man kan lira solo eller i co-op med upp till tre andra spelare och att det kommer att släppas i early access. Spelet ska utspela sig på en helt ny planet, där vi får utforska en havsvärld som målas upp med hjälp av Unreal Engine 5.

Den ursprunliga versionen av presentationen innehöll dock några ytterligare uppgifter som nu har tagits bort, inklusive att spelet ska ha games as a service-inslag, vilket fansen direkt tolkade som något negativt, eftersom de tidigare spelen varit fria från mikrotransaktioner och annat som ofta associeras med live service-spel.

Men Unknown Worlds har snabbt skickat ut ett tydliggörande där de lovar att games as a service-biten helt enkelt handlar om att de ska släppa kontinuerliga uppdateringar under många år, precis som med de tidigare spelen. Vidare lovar de att det inte kommer att finnas något season pass, battle pass eller liknande prenumeration.

De betonar även att spelet inte är multiplayer-fokuserat, utan att man kan spela igenom det solo utan problem.