Ubisoft har snackat om verksamheten med sina investerare i samband med sin senaste kvartalsrapport, och en av frågorna som ställdes handlade om de senaste VR-formaten, som Quest 3 och Apple Vision Pro, och huruvida Ubisoft har något nytt att berätta om sina planer på att utveckla till VR-plattformar.

Svaret var inte jätteupplyftande för VR-älskare, och vd:n Yves Guillemot sa att de är lite besvikna på hur Assassin's Creed Nexus har presterat.

Det gjorde okej ifrån sig och fortsätter att sälja, men vi trodde att det skulle sälja mer, så vi kommer inte att utöka vår investering i VR för stunden, för [VR-segmentet] måste ta fart.

Vi är väldigt imponerade av vad Apple har tagit fram och tycker att det är en fantastisk hårdvara, men vi fortsätter att se på VR-segmentet som något vi måste titta på, men inte investera för mycket i förrän det har växt tillräckligt.

I FZ:s recension av Assassin's Creed Nexus VR delade Fredrik ut en 3:a i betyg och påpekade att det är ett större spel än man kan tro, samtidigt som spelets AI och övergripande handling inte riktigt höll måttet.