Den som sa att kungar inte längre har riktigt makt får tänka om. Det visar sig nämligen att rättigheterna till 1995 års peka och klicka-klassiker Discworld till hälften ägs av Storbritanniens kung Charles. Det avslöjar han som äger andra hälften: Gregg Barnett, som designade spelet.

Det har funnits diskussioner om att släppa spelet på nytt, men det kan alltså bli mer krångligt än vad kunde anta. Som Barnett säger: "Komplicerat att ha med kungahuset att göra".

UK-reglerna för IP:n är, som du märker, lite speciella. När företaget som ägde rättigheterna gick i graven dröjde det 10 år innan 50 procent gick till skaparen, och de andra 50 procenten till "kronan", vilket i det här fallet är kung Charles. Det förklarar Barnett för Time Extension.

När något stänger ner i Storbritannien går 50 procent av rättigheterna till den ursprungliga skaparen och 50 procent till kronan, som är kung Charles. Så det är de två ägarna av spelen.

Så ska det bli tal om nysläpp av Discworld eller någon av dess två uppföljare är det till den relativt nytillträdde kungen. En kung vi förstås önskar allt gott då han nyligen fick en cancerdiagnos.