Ställer Hidetaka Miyazaki upp på intervju får han finna sig i att få frågor om Bloodborne-comeback. Så också när Eurogamer snackar med honom i samband med trailern och datum för Elden Ring-expansionen. Miyazaki-san gläder sig åt fansens kärlek, och instämmer i den.

Han tillägger dock att det är en klar fördel med ny hårdvara när remake-dörrar öppnas. Fromsoftwares andra Playstation-exklusiva titel, Demon's Souls, släpptes ursprungligen till PS3, och när remaken lanserades med PS5:an blev den svårt hyllad. Miyazaki säger varken bu eller bä, men lyfter fram att ett stort värde med remakes handlar om att ta klivet till ny hårdvara.

Jag tycker att att ny hårdvara definitivt är en del av det som ger remakes värde. Saker du inte kunde uppnå på tidigare generationers hårdvara, sätt du inte kunde återge specifika uttryck – ny hårdvara gör det ibland möjligt.

Han understryker dock att ny hårdvara inte är allt som betyder något, men det vore inte otänkbart att Bloodborne görs med PS5 Pro i åtanke eller – och det kan ta en stund! – PS6.

Miyazaki är i alla fall "väldigt glad" över fansens kärlek, men tydligare besked får vi vänta på.