Empire of the Ants har visat upp sin imponerande, lillstora värld i några trailers, men fram tills nu inte visat något faktiskt gameplay där man även ser gränssnittet. IGN har dock fått ta sig en titt på spelet, och i videon de delar med sig av får vi se just detta. I spelet axlar man rollen som en myra som leder sin stacks expansion, jakt på föda och strider mot diverse varelser.

Allt handlar dock inte om strategi och att leda legioner av myror, för mellan varven får man ge sig av på egen hand och utforska. Det kan bland annat leda till diverse mänskliga projekt som letat sig ut i naturen, som en fotboll som man får kuta runt på för att hitta doftpartiklar, innan den korrekt kan identifieras som en "gigantisk sfär som inte kan användas som material eller föda".

Men strid blir det förr eller senare, och då måste man nyttja de olika typerna av myror och positionera dem rätt. Spelet inkluderar även att utveckla själva stacken, bland annat genom att bygga svampkammare för att producera mat eller att skapa nya grupper av arbetare eller krigare.

Empire of the Ants släpps på pc, Xbox Series X/S och Playstation 5 senare i år.