Sonys finansrapport för budgetåret 2024 (som tog slut 31 mars) berättar att det sålts 59,3 miljoner Playstation 5-konsoler totalt.

Företaget skeppade 20,8 miljoner maskiner under det gångna året. Det är klart lägre än de 25 miljoner man först räknade med att få ut i år, men också aningen lägre än de 21 miljoner man justerade siffran till i februari. Den säljer hursomhelst i ungefär samma takt som PS4:an gjorde. Men omsättningen för spelsektionen i stort växte med 17 procent till nära 300 miljarder kronor.

Helldivers 2 överträffade med råge företagets förväntningar. Det sålde 12 miljoner exemplar på tolv veckor – rekord för en PS5-titel, skriver VGC.

Sony spår att PS5-försäljningen fortsätter minska i år. Man räknar med att kränga 18 miljoner PS5:or fram till 31 mars 2025, en prognos som delvis bygger på att man har få egna storspel inplanerade. Men vem vet, GTA VI ska ju släppas 2025...

Övrigt: avgående vd:n Jim Ryan har fått efterträdare. Två stycken, till och med: de nya bossarna delar på vd-bördan och heter Hermen Hulst och Hideaki Nishino.