Mikael Berg satte en trea när han recenserade Hellblade 2, och våra grannar på Sweclockers har satt tänderna i det tekniska på pc. Jonas Thörnqvist menar att Unreal Engine 5 nyttjas helt och fullt, och resultatet tveeggat: "fantastiskt snyggt" och "galet tungdrivet på dagens grafikhårdvara".

Många moderna kort knäar redan vid 1440p och vid 4K UHD, och inget kort klarar 60 fps om uppskalning inte är aktiverat. Men Jonas konstaterar också att det tunga är motiverat, då alltsammans är väldigt vackert. Ögongodiset levererar och att skruva upp till max är mumma.

"Unreal Engine 5 nyttjas helt och fullt"

Man har testat en rad grafikkort. Geforce RTX 4070 exempelvis klarade inte till fullo av 60 fps med hög detaljnivå ens på 1080p. Radeon RX 7800 XT å sin sida presterar bättre överlag på varje upplösning, men skillnaden är inte enorm.

Accepterar man 30 fps är läget ett annat, men vill du smaka på 60 fps kommer det kosta. Och som sagt: vill du köra stabila 60 fps i 4K kan du glömma det i dagsläget. Geforce RTX 4090 kämpar men når i snitt 55 bildrutor per sekund. Om du är nyfiken på hela testet: kolla in det här.