Vad som är viktigast i spel kommer debatteras tills tidens ände, men klart är att grafik och grafiska landvinningar alltid varit en brännande punkt i utvecklingen framåt. En Playstation-chef tror dock att vi får ett skifte i framtiden, där grafisk prakt trumfas av uppslukande berättelser.

Asad Qizilbash, toppnamn hos Playstation Productions och Playstation Studios, berättar för Sony i samband med företagets kreativa framtidsvision om hur han ser på framtiden. Förutom ett skifte mellan grafik och story tror han att spelupplevelser kommer bli mer personliga, tack vare AI.

Det personliga, menar han, är viktigt för yngre människor som vuxit upp under digitala eran.

Han tror också att tekniska framsteg kommer möjliggöra större känslomässigt djup med karaktärer som blir mer uttrycksfulla. Det kommer hjälpa berättelserna framåt, menar Qizilbash.

Det kommer hjälpa en hel generation av kreatörer att kunna skapa så mycket mer känsla i berättelserna. Fokus kommer att skifta från grafik eller visuella element till uppslukande narrativ som fortsätter att påverka oss långt efter att kontrollen lagts ner.