#Ubisoft meddelar att helgens problem med Windows-versionerna av #Assassin's Creed II och #Silent Hunter 5 hade med server-attacker från utsidan att göra. Dessa två spel använder som bekant företagets nya kontroversiella DRM-lösning, som förutsätter att spelaren är konstant uppkopplad och inloggad för att kunna spela. När servrarna var halvdöda var det således en del gamers som hade svårt att komma någonstans i sina nyinköpta äventyr.

Ubisoft vill be om ursäkt till alla som inte kunde spela ACII eller SH5 igår. Servrarna attackerades och även om servrarna inte gick ner, så var tillgängligheten begränsad mellan 02:30 till 09:00 Paris-tid. 95 procent av spelarna påverkades inte, men en liten grupp spelare som försökte påbörja en spelsession möttes av denial of service-felmeddelanden.

Så nu vet du, ifall du drabbades och fortfarande undrar vad sjuttsan det var frågan om häromdagen. Ubisoft passar också på att hävda att det inte finns någon fungerande piratversion av varken Assassin's Creed II eller Silent Hunter V på nätet. Bara så du vet.

Gött att man slutat att köpa spel överhuvudtaget :) Finns vissa undantag men de är få, helt sjukt hur det fungerar nu för tiden och att alla puckon skyller på "pirat kopiering" Tänk lite längre.. INNAN NI CITERAR, tänk lite längre ändå.. 13/03 Fortfarande många som inte kan spela. Det finns inget som säger att attackerna inte beror på att ubis kunder spammar logg in stup i kvarten. Jag fick trots allt mitt Internet avstängt i en vecka för att någon försökte hacka från mitt ip. I själva verket... 10/03 Jag tycker att det verkar lite hetero. 09/03 Rätt åt oss ? Funkar skitbra idag... 09/03 http://j-walkblog.com/old/images/07-minister.jpg Det är inget fel på våra servrar! :P 09/03 http://www.google.com/finance?q=EPA%3AUBI Ja, jag skulle inte börja investera i Ubisoft om jag var dig i alla fall. :P Försäljningssiffrorna lär vi nog inte få se än på ett tag, tvivlar dock på att dom är nått att skryta om. 09/03 Finns det någon statistik som ger underlag för att DRM-marknadsföringen har fungerat statistiskt? Dvs, finns det någon statistik/tabeller/diagram som visar att försäljningen av spel från ubisoft har ökat sen DRM infördes? 09/03 Allt detta visar ju bara hur fel Ubisofts modell är. DDoS-attacker är vanliga idag och kan utföras av vilken verklighetsstörd snorunge som helst som har tillgång till ett botnät. Så för att denna ungen sedan inte gillar spelet, företaget eller bara någo... 09/03 http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/5181026566/m/7541043838 Attack, överbelastning eller både och. Hoppas deras servrar crash and burn. Det roliga är att än en gång hamnar kunderna som offren i kriget mot piraterna. Men vem kunde inte se att det... 09/03 Jag vill inte försvara Ubisoft för dom är som sagt ett skitföretag, men hur kan vi vara så säkra på att dom ljuger? Jag har inte så svårt att tänka mig att illvilliga gamers som hatar dem än mer än jag skulle kunna sätta igång ett par ddos-attacker bara... 09/03
Skicka en rättelse