#Nintendos ärkeninja Shigeru Miyamoto (skapare av Mario, Zelda, Hammarbröderna) säger att tv-spelskonsoler är "för läskigt" för de som inte spelar. I en Eurogamer-intervju säger den bäste herrn att det gäller att "vänja" folk vid teknologin för att de inte ska bli rädda för de eldbollar, flugsvampar och drakar som den framalstrar.

Faktum är att många människor är rädda eller skrämda av spelteknologi. Det är ju faktiskt ganska behändig, användbar teknologi och så länge de kan få lite tid att vänja sig så är det inget man behöver bli rädd för alls. Så mitt ansvar här måste vara att försöka få folk att förstå hur bekväm och användbar spelteknologi är och försöka eliminera de hindren så att även din farmor och farfar väntar på att få knäppa på strömbrytaren på konsolen, utan att tveka.

Uttalandet kan ses som nästa steg i Nintendos planer på världsdominans. Sedan tidigare har Wii och DS fångat helt nya publiker (pensionärer och medelålders yoga-kvinnor), och dessa framgångar har fått även #Sony och #Microsoft att börja jaga efter företagets kassako. Miyamoto ser det dock bara som en "ära" att konkurrenterna vill sno Nintendos kaka.

Vi upplever det som en ära att en form av underhållningsstil som vi skapat nu tas för givet, tack vare attityden hos de andra företagen. Å andra sidan är Nintendo ett företag som alltid strävar efter att skapa något unikt och oväntat. Och om vi kan göra det, om vi kan få världen att förstå att tv-spel har så stor potential för det dagliga livet, så kommer spelens existens bli ännu mer uppskattat av allmänheten.

Miyamoto vill dock inte svara på vad vi ska göra med de individer som försöker motstå spelrevolutionen. Vad tycker du?

Skicka en rättelse