#NCsoft avslöjar planer på att slå samman vissa nordamerikanska och europeiska servrar på grund av vikande spelarantal. I dagsläget är det inte känt vilka servrar som får känna av beslutet och det lär också dröja ytterligare ett par veckor innan mer detaljerade planer för hopslagningarna offentliggörs. Via #Aions officiella webbplats förklara NCsoft-anställde Chris Hager det hela såhär:

Några av de specifika bekymmer ni [spelarna] talat med oss om handlar om svårigheter att hitta grupper in-game, att ha resurser för att hjälpa den allmänna server-ekonomin och ha möjlighet att samla ihop tillräckligt starka krafter för att njuta av end-game-materialet. Efter att ha gått igenom all spel-, karaktärs- samt server-data så fann vi att vissa nivå-spann och klasser hade hälsosamma nummer, men utöver ALLA nivå-spann och yrken så hade inte våra servrar ideal befolkning. Jag tycker inte om tanken på hopslagningar... Men när det är färdigt lär ni märka förbättringar på varenda en av de nya server-ekonomierna, mängder av spelare att gå samman med och köra instanser med, ett antal Legions att gå med i eller folk att skapa nya med, och en mer sammanhållen community. När allt är sagt och gjort så kommer Aion bli ett bättre spel tack vare server-hopslagningarna.

Samtidigt avslöjades också att nästa patch - patch 1.9 - kommer den andra juni. Någon gång i sommar kommer den utlovade "character transfer"-funktionen att köras igång. Spelar du Aion och vad tycker du i sådana fall om förändringarna?