Gamla kultklassikern #Archon återvänder efter nästan 30 års frånvaro för att återigen sätta unga gamer-hjärtan i brand. #Archon: The Light and the Dark heter nyversionen som introducerar multiplayer för upp till fyra spelare, karaktärsnivåer, ett "klassiskt" läge såväl som ett uppdaterat och en massa annat gottgott för fansen.

Själva spelet är turbaserad strategi och liknar schack en aning. När man flyttar runt sina pjäser på bordet och låter dem mötas så förvandlas dock det turbaserade till en realtidsfajt mellan enheterna om kontrollen om rutan. Om detta låter som något för dig kan du dessutom redan nu spana in en iPhone-version som dock inte kommer innehålla alla funktioner som pc-versionen (som ännu inte släppts) kommer ha.

Ett ytterligare Archon-spel till iPhone, vid namn Archon: Conquest, kommer också dyka upp snart.

Nedan följer en gameplay-video av den redan släppta iPhone-versionen.

Sweet... Archon och Archon II var ju riktigt bra spel... hade dock inte en aning om att det hade funnits till PC, spelade det som de flesta här på C64 så någon PC klassiker är det väl ändå inte... men en klassiker är det helt klart :) 12/10 Archon och Archon II var även inspiration till Dark Legions från Silicon Knights och SSI. Ett mycket bra och roligt spel i mitten av 90-talet. Silicon Knights håller fortfarande på, senaste spel var det mindre populära Too Human. 11/10 Minns det här spelet så väl, på den tiden stod EA för något helt annat och merparten av deras spel var väl värda pengarna. Synd att den tiden är förbi, trodde aldrig jag skulle tycka illa om ett företag som gett mig så många grymma spel men det går inte... 11/10 Pc klassiker och pc klassiker.. är ju inte direkt så att Archon inte fanns på andra format också. Spelade det på 64'an själv. :) Riktigt kul spel. 11/10 Så ja, lugn och fin. Archon släpptes även till PC i en uppiffad kostym under namnet Archon Ultra. Även om det i min värld bara är Archon till C64 som räknas ;) 10/10 FFS, skärp er FZ "Gamla pc-klassikern Archon återvänder" Gör en uns av faktaresearch innan ni skriver såna rubriker, då ni uppenbarligen inte har koll på orginalspelet. Som RazorShard skrev, så skapades Archon för Atari 1983, med ett antal portningar... 10/10 Lirade tvåan på c64. 10/10 Så bäst, jag och kompisarna brukade spela detta ofta :) 10/10 Minns när jag var en liten skit och stod och tittade på när min äldre granne lirade detta på C64:a. Det var det coolaste spelet jag någonsin hade sett. 10/10 PC-klassiker? Jag minns den från C64:an iaf, men den kom först till Atari 8-bitar tror jag. Archon var kul, men Archon II: Adept var mycket bättre IMHO. Enheternas attacker/förmågor var mer varierade och krävde mer taktik att använda. 10/10
Skicka en rättelse