Svenska #Simbin har gjort sig kända som utvecklare tokrealistiska racingspel och för bara några veckor sedan släppte de #Volvo - The Game. De verkar också ha ett litet sidointresse för krig, 2007 gav de ut WW2-flygspelet #Attack on Pearl Harbor och idag nås vi av pressmeddelandet att de ger ut #Storm - Frontline Nation. Det rör sig om ett turbaserat strategispel under utveckling hos Skövde-baserade #Colossi Studios som utspelar sig i modern tid, en titel vi [n=11891 annonserade] redan 2006.

Strategiska läget

Slagfältet är Europa och norra Afrika och de tycks satsa på samma storskalighet som #Hearts of Iron-titlarna. Dessutom kan Storm spelas ur både ett strategiskt och taktiskt läge, där det förstnämnda ger dig full kontroll över något av de 45 spelbara länderna. Det verkar vara läget för dig som gillar #Civilization då du måste sköta produktion, forskning, diplomati och koordinering av militära trupper.

Taktiska läget

Det taktiska delen låter dig basa över själva striderna och terräng, tid på dygnet och ett dynamiskt vädersystem påverkar bataljerna. Den officiella hemsidan är fullpackad med information om såväl funktioner och trupper så har du ringt kamraterna i intresseklubben är det dags att börja antecka.

Skicka en rättelse