Menar att Rockstar byggt huvudpersonen från San Andreas på hans liv.

Den forna Cypress Hill-medlemmen Michael "Shagg" Washington vill ha svindlande 250 miljoner dollar av GTA-utvecklarna #Rockstar och moderbolaget #Take 2, detta för att de olovandes ska ha modellerat Carl "CJ" Johnson, huvudperson i #San Andreas, på hans liv.

I en stämningsansökan som lämnades in till en domstol i Los Angeles i måndags hävdar Washington att GTA-utvecklaren Rockstar träffade honom under 2003, och hans berättelser om sitt eget stökiga liv ska ligga till grund för CJ:s förehavanden. Men Rockstars löften om att tala om för Washington om berättelserna användes infriades aldrig, och det var först när en släkting i somras upplyste honom om spelet som han blev medveten om saken. När foton av Washington jämfördes med CJ:s utseende blev det enligt åklagarsidan uppenbart att Rockstar stulit hans utseende.

Ett utseende värt en kvarts miljard dollar?

Hur stora chanser den gode Washington har att plocka förläggaren på en kvarts miljard dollar låter vi vara osagt. Vi avrundar istället med hans advokat Jeff Grotkes kommentar till IGN:

- Det är svårt att tro att folk som gjort ett spel som låtar dig skjuta poliser, anlita prostituerade och köra över fotgängare precis som du vill, faktiskt skulle blåsa någon på pengar, men så ser det faktiskt ut att vara.

Skicka en rättelse