Dussintals demonstranter protesterade vid #Ubisofts San Francisco-kontor mot företagets roll som utgivare av konsolversionerna av amerikanska arméns FPS #America's Army, det skriver MTV Multiplayer.

Demonstranterna menade att spelserien är ett rekryteringsverktyg för den amerikanska armén och eftersom det riktar sig till ungdomar, inte borde finansieras av den federala regeringen. Ubisoft har gett ut konsolvarianterna #America's Army: True Soldiers och #America's Army: Rise of a Soldier, men bara i USA.

Till slut fick två representanter för demonstranterna träffa Ubisoftchefen Laurent Detoc som försvarade företagets beslut att ge ut spelen. Detoc sade dock att de stod för en ytterst liten del av företagets intäkt och att det inte fanns några planer på att ge ut fler spel i America's Army-serien, något som han dock inte ville lova. Enligt MTV Multiplayer ska Detoc även ha sagt att en etisk kommité bildats inom företaget efter en intern debatt.

Ja, absolut, och lida av psykiska besvär resten av sitt liv och bli missbrukare på grund av alla hemska minnen man har och sluta som hemlös. Blir man skadad ska en robotarm komma ut ur chassit och slita ut innandömet och/eller knipsa av några lemmar på... 12/08 Krig är ibland nyttigt, ett världskrig lite då och då skadar inte. 10/08 Hur förbättrar det saken? En av världens största konflikter idag (Israel vs Muslimska världen) beror ju på andra världskriget. Sånt ökar bara nationalism och tar död på folk. 09/08 Ingen punchline är bara trött på alla fredsälskare och knarkare. Sverige har verkligen problem idag. Världen verkar behöva ett nytt världskrig. 08/08 Jaa, jättetråkigt! Du kan ju bli en indisk kustpirat och råna och halshugga turister som ger sig ut på ett nattbad om det är så du känner. Men andra ska inte behöva bli drabbade av andras våldskåthet. Eller så skämtade du kanske, men isåfall behöver du... 08/08 lol säg det till Vikingarna. De reste ut och plundrade för att få lite äventyr. Jag hade säkert gjort detsamma. Idag ska alla vara passifister och demokrater usch vad tråkigt. 08/08 Om man går med i armen för att man tycker att det verkar häftigt att döda så blir det ju av helt fel anledningar. I spelet borde man få göra riktiga soldatgöror. Som att dela ut mat och kläder, stå och patrullera någon vecka åt gången och, istället för... 08/08 Ja fy fan för militära sanktioner. Jävla svin som försöker upprätthålla fred, skapa demokrati och sånt trams! Wait a minute....! 08/08 Alla stätt att rekrytera folk för att döda är fel. 08/08 Riktigt dåligt, att bara ge ut spelen i USA men ännu dåligare att finansieras av den federala regeringen 08/08
Skicka en rättelse