#Massive Entertainment har köpts av #Ubisoft. Företaget har tidigare ingått i sfären kring #Activision och #Sierra, men efter [n=22878 de stora sammanslagningarna] till #Activision Blizzard valde den nybildade jätten att städa bort spel och företag som inte passade in i den övergripande strategin. Där fanns inte utrymme för Massive, varför företaget varit till salu sedan i augusti. Och nu har alltså Ubisoft slagit till.

I köpet ingår #World in Conflict-namnet, vilket väcker hopp för expansionen #Soviet Assault. Tillägget lades på is i samband med Activision Blizzard-sammanslagningen men efter Ubisoft-köpet finns det alltså chans att det kliver upp på banan igen. Mer information lär komma inom kort och vi kommer naturligtvis rapportera om vad som händer.

Massive säger sig, inte helt otippat, vara nöjda med affären. Martin Walfisz, grundare och boss, berättar att man är nöjda med att få fortsätta utveckla under stor kreativ frihet.

Massive Entertainment bildades 1997 och håller till i Malmö. De ligger bakom Ground Control-serien och, som sagt, det årsgamla World in Conflict.