#Massive Entertainment har köpts av #Ubisoft. Företaget har tidigare ingått i sfären kring #Activision och #Sierra, men efter [n=22878 de stora sammanslagningarna] till #Activision Blizzard valde den nybildade jätten att städa bort spel och företag som inte passade in i den övergripande strategin. Där fanns inte utrymme för Massive, varför företaget varit till salu sedan i augusti. Och nu har alltså Ubisoft slagit till.

I köpet ingår #World in Conflict-namnet, vilket väcker hopp för expansionen #Soviet Assault. Tillägget lades på is i samband med Activision Blizzard-sammanslagningen men efter Ubisoft-köpet finns det alltså chans att det kliver upp på banan igen. Mer information lär komma inom kort och vi kommer naturligtvis rapportera om vad som händer.

Massive säger sig, inte helt otippat, vara nöjda med affären. Martin Walfisz, grundare och boss, berättar att man är nöjda med att få fortsätta utveckla under stor kreativ frihet.

Massive Entertainment bildades 1997 och håller till i Malmö. De ligger bakom Ground Control-serien och, som sagt, det årsgamla World in Conflict.

Tack till djevulsk för detta #nyhetstips!
...han heter alltså Martin Valfis(mök)..? 14/11 Beror ju självklart på vilken typ. WiC använder dock SecuROM. Skulle ha varit lite tydligare. 11/11 Det stämmer iofs att det inte finns någon installationsbegränsning. Men det betyder inte att det är problemfritt och att SecuROM inte kan ställa till en massa ofog. http://en.wikipedia.org/wiki/SecuROM#Known_problems Vad gäller Gamecubens baklänges-snur... 11/11 Finns ju olika nivåer av SecuROM. Om utvecklaren valt att den bara ska kolla så att CD-skivan är i så gör inte SecuROM så mycket mer heller. Såvitt jag vet så finns där t ex ingen installationsbegränsning (som i Bioshock och Spore) i WIC. Du behöver int... 11/11 Sjukt välspridd myt isåfall. Det kanske är det bästa kopieringsskyddet, övertala världen att det inte ens är värt att försöka sig på piratkopiering. 11/11 ojoj Soviet Assult! 11/11 Jag kan inte låta bli att rätta till två fel. Wic installerar SecuROM om man drar igång singelplayer-kampanjen. Nej. Däremot är det en myt. 11/11 najs hoppas dem inte slutar göra spel till pc :) 11/11 Sen är det ju också ett buzzword som används för att sätta ondskestämpel på betydligt mycket mer än vad det ursprungligen omfattade. Kommer ihåg en skön defenition av piratpartiet där de hävdade att DRM är "en tekniklösning som har som syfte att förhind... 11/11 Ja, det kan man undra... Känns som ordet DRM skapar lika många idiotiska kommentarer som FRA gjorde för ett tag sen (vare sig man tycker om det eller inte har de flesta ingen aning om vad det innebär). 11/11
Skicka en rättelse