Electronic Arts "största utgivaren" på Xbox 360, Playstation 3 och Iphone – men går back med två miljarder svenska kronor.

#Fifa 11, #Medal of Honor, #Madden NFL 11, #Need for Speed: Hot Pursuit och #Battlefield: Bad Company 2 heter den #EA-kvintett som vardera sålde över fem miljoner exemplar under 2010. Trots detta gick speljätten med 322 miljoner amerikanska dollar (över två miljarder kronor) i förlust bara under 2010 års sista kvartal.

I den nypublicerade finansrapporten hävdar EA att de är "den största utgivaren" till HD-konsolerna Xbox 360 och Playstation 3, samt att de också är störst på App store för både Iphone och Ipad. Även nylanserade Windows Phone 7 är en plattform som giganten säger sig vara allra störst på.

Totalt sålde EA spelprodukter för 1,053 miljarder USA-dollar under 2010 års sista kvartal. Det var en minskning jämfört med kvartalsrapporten 2009 då spelhuset mäktade med 1,243 miljarder i försäljning.

Det här vet du säkert redan men det är skillnad på vad en riktig gamer och mainstreampubliken gillar. En stor anledning till varför dessa spel sålt så bra är också för att de har etablerade varumärken med bra rykte bland allmänheten och fantastisk markn... 07/02 Blir fan lite halvt deprimerad av den där listan, känner inte att något av spelen verkligen förtjänar den succé dem fått. 04/02 Så länge som man hört att folk skall bojkotta EA-spel och de säljer fortfarande... Är det så att dom som skriker bojkott har det som ett sätt att uttrycka sig men egentligen inte menar det, eller är dom bara så få så att det inte gör ngt? Spelen säljer... 04/02 Där ser man, EA som alla hatar säljer tydligen spelen som alla sågar totalt. Har läst flera gånger, "Vem vill spela samma spel om och om igen" Tydligen alla dom som köpte Fifa 11. IN YOUR FACES. 04/02 Kanske kan vara dags att inse att om man behandlar sina köpare rätt så kommer det löna sig. Pc kan inbringa väldigt mycket pengar (se bara på Blizzard) men det gäller att släppa spel som inte känns som simpla portningar från konsol (ganska säker på att... 04/02 Overdose: Siffran ska utläsas som "en KOMMA noll femtiotre", och inte ett tusen miljarder! :) 04/02 Kanske dags att skrota några projekt då, som The Old Republic? ;) Problemet ligger i att de släpper alldeles för många spel, som är i dåligt skick. Satsa på färre bättre spel, som Blizzard och Rockstar Games. 04/02 EA är fortfarande djävulen i mina ögon! Medal of Honor? BC2? .. 04/02 Overdose, en miljard är väl inte så mycket? (relativt sett) Tjugo miljoner spel gånger femtio dollar per spel blir ju en miljard. Självklart är 20 miljoner spel mycket, men inte orealistiskt när man ger ut så mycket spel som EA gör. 04/02 NBA Elite-fiaskot bidrog kanske lite till denna tillbakagång? EA lyckades sälja mer än 5 miljoner exemplar av två olika FPS under 2010, det var imponerande gjort! 04/02
Skicka en rättelse