Skaparna av Playstation utmanar Apples Ipad på spelfronten.

Med Iphone, och kanske framförallt Appstore, har #Apple tagit bärbart spelande i en helt ny riktning och #Sony vill ha en del av kakan. Nyligen presenterade de uppföljaren på Playstation Portable samt gjorde sin Playstation-telefon från Sony Ericsson officiell, men det slutar inte där. Engadget har kommit över uppgifter om att de även arbetar på en surfplatta med spelfokus.

Enligt uppgifterna är det en Android-baserad produkt med en skärm på 9,4 tum och en tjockare överkant som ska göra den skönare att hålla i under långa stunder. Den är också "PlayStation Suite certified" vilket innebär att den har stöd för deras get ramverk för Android som emulerar Plastation One-spel och som senare ska innehålla en digital butik. Wifi-versionen ska enligt de ännu ej bekräftade uppgifterna gå loss på $599 vilken borde innebära ett riktpris på 5999 i Svedala. Lansering i september sägs det men samtidigt är det bara väldigt trovärdiga rykten.

Fotnot: rubriksbilden kommer från Kotaku och representerar inte den färdiga produkten

Vadå nödvändig? Vad är nödvändigt? Jag skrev inte att den bara kunde användas när man skiter. En iPad känns som en lika stor ögonöppnare som när man började använda laptop och wifi hemma istället för en inkopplad, stationär burk(för surf och liknande... 17/02 Håller med hade varit grymt och sen koppla sitt PSN konto till den, givet köp för min del. :) 17/02 Ja där hittade du verkligen en nödvändig nisch känner jag. 6000:- för att läsa FZ medan du skiter. Apple är ett PR-företag i första hand och ett teknikföretag i andra hand. De har lyckats skapa en kult kring sitt varumärke som i det närmaste kan liknas... 17/02 Om man kan koppla in sin dual shock 3 via bluetooth så kan den nog bli riktigt bra som en spelplattform. 17/02 Min bror köpte en Ipad enbart för skrytsyftet xD 17/02 Trams. Nu vet jag att jag är inte på Windowsland här på FZ men det är väl självklart att folk gillar produkterna, annars skulle de inte köpa. Men det kanske bara är ni som inte blir lurade av otäck marknadsföring..? Alla andra måste ju vara vilseledda... 17/02 Jag tror inte tablets är för alla, men för en hel del kan den nog vara riktigt användbar. Du kan se den som ett digitalt collegeblock. Jag skulle gärna ha en ipad att anteckna på lektionerna, då slipper jag ha 40 olika häften för varje ämnen + att jag... 17/02 Var sarkastisk herrn, jag är väldigt negativ själv mot Apples produkter överhuvudtaget, men iPaden och iPhonen är nog de värsta de har gjort. Specielt då jag inte förstår VARFÖR folk vill ha sakerna, spel mässigt finns det väl några spel till iPhonen o... 17/02 Hade varit väldigt intressant om detta visade sig vara en NGP XL, det är något som jag köpt direkt. 17/02 Nu gör sony det igen och tillverkar något som inte har någon marknad, precis som apple. Om vi vill spela så gör vi det på PC, Konsol, portabel konsol och mobilen. 17/02
Skicka en rättelse