Sony utvecklar just nu en ny 3D-TV där det kommer att vara möjligt att se två olika helskärmar på samma skärm - samtidigt. Låter det snurrigt? Läs vidare så skall vi förklara.

#Sony utvecklar en 3D-skärm som i teorin kommer att förpassa split-screen till det förflutna. Teknologin kommer att tillåta två spelare (eller tittare, om ni så vill) att se två olika bildsekvenser i fullskärmsstorlek på samma monitor. Det kommer alltså att vara fullt möjligt att spela #Killzone 3 i co-op i samma rum utan att halvera antalet tum per spelare.

Det hela handlar om vinklar, rapporterar Gadget Venue. Genom att spelarna sitter på varsin sida om TV:n kan de se två olika bilder på samma skärm. I nuläget är det oklart när den kommer att lanseras eller vad spektaklet kommer att kosta. Men vi kan däremot vara säkra på att Sony har som mål att säga tack och hej till split-screen - för gott.

Teknologin har redan visat sig fungera, då Jaguar har liknande skärmar i några av sina bilmodeller. Sony har dessutom visat upp flera demonstrationer för media. Räkna med att höra mer de kommande månaderna.

Är inte Split-screen redan slut? Jag har inte sett ett enda spel på ett bra tag som haft split-screen. 27/02 Trevligt! Hoppas det fungerar så bra som de säger! 26/02 Tänkte precis samma sak. Har redan köpt en 3D tv och teoretiskt tycker jag att det inte borde vara något som gör att glasögonen inte kan fungera så redan nu. Eller i värsta fall att det bara behövs nya glasögon som klarar detta också. Är ju helt klart... 26/02 Själv trodde jag att de skulle utveckla glasögon som såg bilder på olika frekvenser på tv'n. Gillar tanken på att en polare kan komma över och spela mot mig på samma konsol och samma TV men att vi ser helt olika bilder på tv'n :D 25/02 Major flopp säger jag! Tror aldrig att de kommer lyckas med det här på ett bra sätt, om man flyttar lite på sig kommer ju bilderna "flyta" ihop?! Det går väl inte ens att undvika:P Sen för att det här ens ska fungera så måste man väl använda sig av 3D... 25/02 Jajja. splitscreen är då aldrig ett problem här. 100" går alldeles utmärkt att dela på 4 :) fast iofs ideen att inte se vad/var dom andra gör/är är positivt :) 25/02 Varför inte bara göra det lätt för sig. I stället för att köpa ÄNNU en ny TV-apparat nu när "alla" skaffat 3D-TV. Kan man inte istället göra så med de shutterglasögon som redan finns och den 3D-TV som redan finns att två personer har glasögon på sig som... 25/02 Ja sluta helt med split-screen kan dom göra om 10 år eller mer när dom flesta har en sån här tv. :) 25/02 haha fan va grymt! nu vart jag riktigt imponerad 25/02 Då kanske det satssa mer på co-op och splitscreen vilken är enda anledningen till att man spelar konsoll 25/02
Skicka en rättelse