Medan många njuter av första nya Counter-Strike på 11 år arbetar andra bakom kulisserna med att ta e-sporten till nya höjder. En av dessa är Peter Nordstrand, Nordisk säljchef på skärmtillverkaren Agon by AOC, som genom åren oförtröttligt stöttat spelarorganisationer och därigenom varit med och bidragit till att göra e-sporten till en folkrörelse med hundratusentals utövare och ständiga publikrekord.

E-sport representerar verkligen det bästa av två världar för mig. Sport, särskilt fotboll, har alltid haft en central plats i mitt liv. Samtidigt har gaming varit en passion som jag har burit med mig sedan barnsben.

Vi på AOC levererar gamingmonitorer med vårt varumärke Agon by AOC och har under flera år varit stolt huvudsponsor av Svenska Elitserien. Denna organisation är en avgörande del i det svenska e-sportlandskapet och inspirerar unga spelare till att uppnå sina drömmar. På global nivå har vi även djupa samarbeten med e-sportorganisationer som G2 och Furia.

Många spännande saker som har skett på senare tid, särskilt med tanke på att Riksidrottsförbundet nu officiellt klassificerar e-sport som just en sport. Den svenska världsmästartiteln i CS är en bedrift som verkligen understryker kvaliteten och talangen hos våra spelare.

Det är en bekräftelse på att den svenska e-sportscenen har en enorm potential att växa och utvecklas, särskilt när vi snackar om den kommande generationens spel och hårdvara.

Så, vågar du utmana Peter i Counter-Strike? Var med i veckans quiz och testa dina kunskaper om spelet som i mångas ögon definierar e-sporten mer än någonting annat. Lycka till!

Sponsras av Agon by AOC
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Agon by AOC. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan FZ fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.