Till det yttre är Logitech G7 Laser Cordless Mouse är i det närmaste en kopia av Logitech G5. såväl formen som de sex knapparnas placering är identisk med G5. Därför saknar G7 de mycket uppskattade fram- och bak-knapparna. Ett smått kontroversiellt beslut som motiveras med att gamers vill ha en knapp som är omöjlig att missa istället för två små knappar som är svåra att skilja på i stridens hetta. Ett långt mer välkommet återseende från G5 är den knapp som möjliggör en snabb ändring av musens DPI (känslighet). Övriga knappar bjuder inte på några större överraskningar. Dock känns scrollhjulet lite väl segt när det ska tryckas ned och då det inte heller ger ifrån sig något klickande ljud när det väl är nedtryckt så är det svårt att vara nöjd.

Trådlösa möss har aldrig lyckats tillfredsställa mer hårdkokta gamers som inte vill riskera att råka ut för någon form av muslagg när de är mitt uppe i spelandet. Logitech tycks ha tagit detta som en utmaning och har till G7 lagt ner rejäl möda på att eliminera dessa tillkortakommanden i ett försök att locka till sig svårflörtade målgrupp. Utöver en DPI på 2000 och en USB-hastighet på 500 Hz som gör den jämförbar med andra gamingmöss har Logitech satsat på en 2.4 GHz-sändare som är menad att ge en trådlös upplevelse helt utan lagg. Sändaren i sig är en liten USB-historia som antingen kan kopplas in i en valfri port direkt i datorn eller i den medföljande batteriladdaren. Batteriladdaren fungerar då som en förlängningssladd vilket gör det möjligt att placera sändaren med fri sikt till musen även om du har din dators USB-portar på mindre strategiska platser. Vikten som även den brukar vara ett irritationsmoment när det gäller trådlösa möss är inte heller något större problem med G7 då batterierna är små och nätta. För att återigen jämföra med G5 så väger den ungefär lika mycket som en G5 med fullt viktpålägg.

För att kunna skräddarsy musen efter dina preferenser behövs bra mjukvara och inte heller här bör någon bli besviken. Som brukligt kan musens knappfunktioner ändras eller ställas in till att utföra tangentbordskommandon som du finner viktigare än de standardval som finns. Mer intressant är de nya avancerade spelinställningar som Logitech har lagt till. Här kan du bland annat själv ställa in fem steg för DPI-väljaren som sitter på musen, ändra känslighet i både x- och y-led samt skräddarsy specifika musinställningar för de spel som du har på din dator. En kul liten detalj är att du kan konfigurera ett larm för batteriet, så när batteriet når ner till den nivå som du ställt in blir du påmind om detta vilket kan hjälpa dig att undvika otrevliga överraskningar som en kraftlös mus mitt i en eldstrid.

Det är alldeles uppenbart att Logitech inte bara riktar sig till de personer som har sladdfobi med G7 Laser Cordless Mouse utan även en grupp som tidigare inte velat ta i trådlösa möss ens med en tång: gamers. Jag tillhör själv den här kategorin och var därför väldigt tveksam till om musen verkligen skulle räcka till. Efter att nu ha använt musen under en period kan jag bara konstatera Logitech har kommit en bra bit på vägen. Träffprocenten i spel som UT2004 och Quake 4 blev inte alltför lidande av bytet och jag blev inte heller störd av den muslagg som vanligtvis uppstår av trådlösa möss. Det rekommenderade priset på 1099 kr må vara avskräckande men är det en trådlös mus som ska fungera bra i spel som du är ute efter så råder det inte någon tvekan om att det här är musen för dig.

Spel som användes i testet:

Unreal Tournament 2004
Quake IV
StarCraft
Unreal Tournament