Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Great Battles of WWII: Stalingrad

Det var störst, det var blodigast och det har lämnat sår som ännu inte är läkta. Andra världskriget lyckades med bedriften att ta död på tiotals miljoner människor och få en halv värld att bomba sig själv till aska. Spelbranschen finner katastrofen oändligt lockande och med snart lika många titlar släppta som antalet bomber över Dresden torde erfarenheten vara tillräckligt stor för att producera idel stortitlar. Eller?

0

USB Cup Warmer

I den spirande datornördskulturen har prylmarknaden hittat nya kunder och produkter som ska förstärka din image som LAN:ets coolaste finns snart i varenda spelbutiks sortiment. Bland de vanligaste är diverse USB-anslutna tillbehör som ska göra de långa sessionerna framför skärmen behagligare och de senaste veckorna har min arbetsplats varit försedd med en värmeplatta som ska hålla drycken vid en behaglig temperatur.

0

Competition Pro USB

De som varit med sedan tv-spelkonsoler var sällsynta maskiner som endast fanns hos ett fåtal lyckligt lottade och det krävdes en stor dos tålamod för att starta spelen minns säkerligen styrspaken Competion Pro. Med hjälp av den greppvänliga, ofta rödfärgade spaken samt de två stora knapparn, räddade man världen om och om igen tills dess att den gick sönder eller att någon vuxen tvingade ut en i solljuset för en stund. Nu är den tillbaka genom den tyska tillverkaren Speed-Links försorg. Utrustad med en modern USB-kontakt ska den försöka locka fram både nostalgi- och retrokänslor hos den äldre spelgenerationen.

0

Guild Wars

Du se dig omkring och inser att du är ensam kvar, dina gillekollegor har fallit offer för motståndarens raseri. Via ett klick utsätter du din fiende för konstant meteorregn samtidigt som du sätter in ett jättehugg med ditt flammande svärd. Motståndarna stupar och du höjer ditt vapen triumferande mot skyn. Du är numera herre på täppan i ArenaNets Guild Wars.

0

Delta Force: Xtreme

När någon nämner företaget NovaLogic minns jag genast alla timmar jag satt klistrad framför datorn när man var ett litet glin. Några av mina tidigaste spel från den tiden var helikopterspelet Comanche som drevs av på den tiden väldigt imponerande voxel-grafikmotorn. Några år senare dök en taktisk förstapersonsskjutare upp som hade titeln Delta Force. Det spelet drevs just av en väldigt uppfräschad version av samma motor. Förutom den imponerande grafiken hade spelaren en enorm spelyta att röra sig på vilket var lite av en revolution på den tiden.

0

Empire Earth II

Mer eller mindre kultförklarade Age of Empires skapade en ny subgenre inom realtidsstrategispelen där man följde en civilisation under flera hundra år. Senare spel inom genren har innefattat allt från bara ett par århundraden till hela mänsklighetens historia. Även om genren idag är ganska etablerad finns det bara ett fåtal större titlar som bygger på samma koncept. Empire Earth som kom 2001 var ett av de spelen som inte bara tog sig an hela mänsklighetens historia, utan även en bra bit av vår framtid. Originalet tog sig högt upp på listorna när det kom, frågan är om tvåan kan göra detsamma.

0

World Snooker Championship 2005

Dryga två veckors Eurosport-sändningar från snooker-VM har än en gång höjt intresset för denna på våra breddgrader sällsynta biljardsport. När allt kommer omkring är den utmärkta tv-sporten snooker högst lämpad att uppleva också på dator, men utbudet av bra titlar är lindrigt sagt begränsat. Är World Snooker Championship 2005 uppgiften vuxen att höja kvalitén på en ytterst brittisk sportyttring?

0

Cold Fear

Tom Hansen lever ett tufft liv - som ensam representant för den amerikanska kustbevakningen befinner han sig på ett herrelöst ryskt fartyg mitt i en rasande vinterstorm långt ute till havs med blodtörstiga zombier som enda sällskap. När franska Darkworks nyligen lanserade skräcksjutaren Cold Fear valde man ett välbekant tema men en annorlunda miljö. Följ med FZ på en tur med valfångaren Eastern Spirit - och lär dig varför det krävs mer än snajsig grafik för att hålla ett spel flytande.

0

Lego Star Wars

Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta när jag stod med Lego Star Wars-boxen i handen. De flesta Lego-inspirerade spel har varit halvsunkiga reklamjippon som knappt kunnat stå på egna ben. Att titeln dessutom tydligt härstammade från konsolvärlden gjorde mig knappast mindre misstänksam. Men även om det verkade rikta sig mot yngre spelare så har jag alltid haft en förkärlek för Lego och sist men inte minst så var det faktiskt Star Wars. Eftersom det än så länge inte finns något Star Wars-spel till PC:n jag inte testat så tyckte jag det var onödigt att lägga av med en sådan svit nu. Är Lego Star Wars en dålig konsolkonvertering på ett barnsligt plattformsjippo eller lyckas de klassiska legoklossarna tillföra Star Wars-universumet något spännande?

0

Medusa 5.1 USB Headset

Utvecklare proppar allt mer ljudkrut i sina kreativa kanoner och vi spelare kan bara spetsa öronen (à la Spock) och njuta av de bredsalvor som avfyras mot oss. För att få ut maximal njutning krävs det dock lite av din utrustning och fastän du klarar dig långt med ljud i stereo närmar sig multipla ljudkällor mer och mer standard. Att höra skott vissla förbi din skalle eller känna en demons sensuella flåsande i nacken är ingredienser som garanterat förgyller din tid framför datorn.