"Nätverket gick upp och ner som en jäkla jojo"

Personligen har jag väldigt svårt att hålla käften och vänta på att problemet ska lösa sig själv så jag yrade runt på hela Birdie och skällde på alla som hade en Crewtröja på sig. Till slut, efter diverse hot, vädjan och annat likvärdigt förnedrande lyckades de dra fram 64 ampere extra åt vårt bord. Äntligen. Ström.

Eftersom vi inte hade ens kunnat pröva nätet så gick vi "miste" om alla problem som fanns där. Till en början brann Birdies coreswitch upp, snabbt följt av wannabehackers som floodade DHCP-servern med mera, vilket ledde till att nätverket gick upp och ner som en jäkla jojo. Men som sagt, eftersom vi inte ens haft ström så fungerade allting när vi fick igång det.

Lördag 15.00 började vårt lan. Vi spelade lite håglöst mot hopsatta noobielag i Q3 turneringen och svor över den vansinnigt hemska värmen. Birdie hade minst 20 vakter som gick runt på en powertrip och var allmänt otrevliga mot alla, men de hade glömt att anställa personal som fräschade upp toaletterna. 1200 personer i en varm lokal har en tendens att dricka mycket vätska, och uppskattningsvis 30% av den vätskan kommer ut i form av urin. Detta leder på ren svenska till ett jävla pisskalas. Med ett tiotal toaletter tillgängliga tog det cirkus 5 timmar, sedan såg alla toaletter ut som Hiroshima. Tragiskt nog var det här ingenting som var tillfälligt utan en plåga man fick dras med varje gång det började kännas som det var dags att pinka.

Nå, nätverket fungerade ju äntligen - och även om vår elcentral höll på att brinna upp ett par gånger, åtföljt av ett par snabba strömavbrott så hade vi väl det förhållandevis bra. Vi lirade lite Quake och snackade goja med dem som var där.

Även Lördagen tog slut, och vi beslutade oss för att återigen gå och sova innan klockan var allt för mycket. Ner i duschrummen igen, den här gången med sällskap av ett hundratal andra trötta killar och tjejer. Halv två på natten blev jag och Boyscout väckt av en vakt som tände alla lampor på nedervåningen och skrek "ingen får sova här nere. Upp med er!".

Förståeligt nog var man ju inte direkt Flash Gordon upp ur sängen, så jag tog det rätt lugnt och försökte fatta vad det var frågan om. 5 minuter senare kommer samma vakt ner och börjar putta på alla och säger nånting om att "det blir fett synd om er om ni inte sticker härifrån nu!". Eftersom mestadelen av de sovande var ganska unga killar så fick han sin vilja fram, men jag, boy och ic-gopher gav oss inte utan att ha fått en rimlig förklaring. Han förklarade att det var p.g.a brandsäkerhet etc som ingen fick sova på nedervåningen. Fair enough, men alla i B-Crew hade egna rum därnere där de sov - PLUS att branddörren var spärrad. Så vi såg inte riktigt poängen i att de höll på - eftersom vi alla skulle brinna inne om nån pyroman var där på studiebesök.

Anyway, vi rörde oss uppåt och möttes av den absolut SÄMSTA luften jag någonsin varit olycklig nog att vara med om. Syrehalten låg antagligen på miniminivåer för mänskligt liv och temperaturen var outhärdlig. Vad göra?

I vårt fall gav vi oss upp och språkade lite med de enda två trevliga adminnarna. iu-JDOG och iu-ecto. Vi förklarade den jobbiga situationen för dem och 20 minuter senare hade vi ett eget låsbart rum på nedervåningen. Credit till ecto. Fett tack för att vi lever idag. (ibland är det soft att vara quakekändis )

Jag sov som en bebis i 6 sköna timmar innan det var dags för playoffs i quaketävlingen. Vad möts vi av? Ingen ström.