Vi minns Sega Force som den knäppaste speltidningen någonsin. Men hur stollig var den egentligen? Johan Martinsson ger er härmed 30 svar på den frågan.

Om någonting är kult så är det Sega Force.

Tidningen utkom bara i tjugo nummer – mellan 1992 och 1995 – men är fortfarande ihågkommen som bland det mest sjövilda som har stått i en pressbyråhylla. Det var tjugo nummer präglade av brinnande, oresonligt #Nintendo-hat, ultrajuvenil humor, mängder av svordomar och en totalhavererad betygsskala. Inte särskilt bra, men väldigt minnesvärt. Och värt en hyllning.

Vi har bestämt oss för att utföra denna hyllning genom att publicera några av de allra knäppaste sakerna ur tidningens två första årgångar. Det känns naturligt, på något sätt.

1. ”Du sitter där och jäser över att ha hittat rätt spår genom varje kurva, men när det blir allvar så sitter det ett fetto och puttrar fram just där du tänkte köra.”

Redaktionen målade upp ett mardrömsscenario i recensionen av Ayrton Senna's GP.

2. ”Inga jämrans hamstrar här inte – Alisias djur är psyko-hacka-bränna-drakar som troget följer henne. Hon har schyssta undisar också men vad är de gjorda av? Stålplåt? Och varför inte! Vi älskar henne ändå.”

Redaktören Patte tappar fattningen och inleder ett förvirrat resonemang i recensionen av Alisia’s Dragoon.

3. Sega Force-reklam

Klassisk annons som tydligt illustrerar vilken VANSINNESRESA det är att sätta sig framför en Mega Drive. Notera hur den sista spillran av förstånd lämnar pojken när han upptäcker att kontrollen i hans händer är jättestor och upp-och-ner!

4. ”Poäng: 0. Betyder ungefär: Små grå lådspel. Jämfört med olika gosiga maträtter: Våt papp. Och typer av kläder: Begagnade blöjor.”

Del av poängskaleförklarningen i tidningens första nummer. ”Små grå lådspel” betydde alltså Nintendo-spel. Tillspetsat!

5. ”Hej! Vi är två killar som tänker sälja vårat #%*& FAERY TALE för vi kommer ingenstans! HJÄÄÄÄLP!”

Två sansade killar ”frågar” Sega Force speltipskille Dr. Roffe om någonting.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse