Ledande personer inom Storbritanniens lärarfack ber den brittiska regeringen om strängare lagstiftning mot våldsamma spel. Lagstiftningen bör "motverka de negativa effekter vissa datorspel har på de unga", och lärarfacket anser också att spelandet gör barnen tjocka, ensamma och socialt exkluderade.

Värst av allt är möjligen att barnen "kommer till skolan alldeles utmattade", antagligen efter att ha spelat hela natten lång. Det är oklart varför det bara är de "våldsamma" spelen som orsakar utmattning, medan Super Mario inte gör det.

– Övervikt, social exkludering, ensamhet, fysisk form, stillasittande ensliga liv – dessa är alla beskrivningar av barn som är intresserade av spel. Tragiskt nog finns ett starkt samband mellan barnen som spelar spel och de som kommer till skolan riktigt trötta, säger grundskoleläraren Alison Sherratt.

Generalsekreteraren Mary Bousted spekulerar i att föräldrar "rutinmässigt" struntar i åldersmärkningar och låter barnen spela spel som kanske inte är helt lämpade för dem.

– Åtskillnaden tenderar att fungera ganska bra, men med online-TV och video så kollar antagligen barn och unga människor på olämpligt material via flera olika mediakanaler. Det handlar om att påminna föräldrar och vårdnadshavare om att de har ett ansvar för deras barn och att skolorna inte kan klara av detta själva, säger Mary Bousted.

FZ vill härmed ta tillfället i akt att varna alla föräldrar som eventuellt läser det här – låt INTE ditt barn sitta uppe och gibba Quake hela natten. Det KAN gå ut över betygen, och din unge kan bli tjock och utmattad.

Bilden: spelar DU spel med dina barn? Då kan DU vara en del av problemet!