• ... tack men nej tack - En jobbansökan

Den 26 mars damp en ansökan ner i redaktionens inkorg, en individ ville skriva för oss. Inledningen är legendarisk:

- Hejsan
Mitt namn är 18 år gammal.

Grins alltid lika pr-pigga medarbetare försåg pressen med högkvalitativa strumpor och personliga musmattor. Säg för tusan ingenting till fogden!

#CD Projekts rollspel släpptes i ny, buggstädad version. Uppfräschningen gjordes även tillgänglig för alla som köpt originalet. Så gör ett företag som bryr sig om sina köpare.

#Rockstar döper om New York till Liberty City och gör en värdig kopia av västvärldens coolaste stad.

Den ena har Guitar Hero. Den andra har #World of Warcraft. De går samman. Vem kan stoppa dem?

  • ... glädjebesked - Atari distar Riddick

När #Activision och #Blizzard gick ihop bestämde de sig för att skala bort projekt som inte passar in. Många spel drabbades, bland annat #Riddick: Dark Athena. Det såg länge mörkt ut för denna nyversion av #Starbreezes ruskigt välgjorda actionlir men i oktober tillkännagav #Atari att de snott åt sig utgivarlicensen.

Årets uslaste kontroller förvaltar arvet efter en klassisk spelserie på sämsta tänkbara sätt. Ett helgerån, även om Playstation 3-varianten reparerar de värsta skadorna.

  • ... mörker - Finanskrisen

Den ekonomiska kollapsen världen över drabbade spelbranschen hårt. Varslen har duggat tätt under hösten; svenska #Avalanche varslade i oktober halva personalstyrkan. Andra som fallit offer för krisen är #THQ, #Electronic Arts, #Sony, #Aspyr, #Free Radical Design och #Factor 5.

  • ... beslutsångest - E3-mässan

En gång i tiden var den gigantisk. 2007 års upplaga tokbantades och blev en pressexklusiv tillställning i Santa Monica. I somras var den tillbaka i LA Convention Center, men fortfarande bara för pressfolk. 2009 års upplaga sägs vara på väg tillbaka till forna dagars upplägg. Att bestämma sig innan Games Convention snott alla besökare låter som en god idé...

  • ... ånglok - Steam

#Valves satsning på nätsålda spel bara växer. Fler och fler utgivare ansluter sig till Steam, senast giganten #EA. Snabbt, enkelt, fylligt - vore det inte för ett jäkla jidder med europeiska överpriser är detta en närmast perfekt konkurrent till traditionella spelbutiker.

  • ... oönskade pr0n - Playstation Home

Till slut landade den då, Sonys onlinevärld för Playstation 3-folk. Home-betan visade sig snabbt vara ett veritabelt Mecka för snuskhumrar. En FZ-medarbetare stötte ihop med en kvinna i kort kjol, omgärdad av ett par män. En av de senare säger följade:

- Bitch get down on your knees and suck my dick.

Home ljuva home...

Hail to the absent, baby!

» Årets spel 2008 - plats 3-1
» Årets spel 2008 - plats 6-4
» Årets spel 2008 - plats 10-7
» Årets spel 2008 - plats 15-11
» Årets spel 2008 - plats 20-16
» Årets spel 2008 - plats 30-21
» Årets spel 2008 - plats 40-31
» Årets spel 2008 - plats 50-41