#Microsoft meddelar att all Xbox Live-support för de gamla Xbox-konsolerna, och deras spel, kommer stängas ned från och med den 15 april. Beslutet var absolut inget lättvindigt sådant, enligt talesmannen Marc Whitten.

Jag vill börja med att säga att detta inte var ett enkelt beslut, men efter noggrant övervägande står det klart att detta blir bäst för Xbox Live-communityn. Xbox Live-communityn har växt till 23 miljoner. Och då vi blickar framåt så kommer vi fortsätta utveckla tjänsten med features och upplevelser som tar tillvara på den fulla kraften i Xbox 360. För att nå våra mål behöver vi göra förändringar i tjänsten som är icke-kompatibla med våra ursprungliga Xbox v1-spel. Vi kommer kontakta alla Xbox Live-medlemmar som direkt berörs av denna förändring och om detta inkluderar dig, så uppmanar jag dig att hålla koll på dina Live-meddelanden och Live-anknutet email-konto under de närmsta veckorna för mer detaljer och möjligheter.

Nedstängandet omfattar också alla Xbox 360-kompatibla titlar samt Xbox Originals. #Bungie, som gjort det kanske allra mest online-spelade Xbox 1-spelet, var såklart ledsna över beskedet och uppmanar nu alla Halo-fans att fragga järnet de återstående 10 veckorna innan #Halo 2:s onlinekomponent släcks ner för gott.

Vad känner du inför Microsofts beslut, och är det något eller några spel du kommer sakna extra mycket när den 15 april är här?