I ett officiellt blogginlägg har Valve meddelat att man efter att ha samlat in feedback från användare angående sitt recensionssystem nu är redo att göra vissa förändringar för att motverka fenomenet "recensionsbombning", där stora antal användare skriver negativa recensioner om spel enbart för att de är missnöjda med en utgivare/utvecklare/etc, men inte själva spelet.

Kort och gott säger man att man från och med nu kommer identifiera recensioner man anser vara "off-topic", och därefter inte inkludera dem i uträkningen av spelets betyg. Man har utvecklat ett verktyg för att identifiera recensionsaktivitet som sticker ut, och sedan notifiera ett team hos Valve om detta. Teamet kommer sedan undersöka anomalin personligen, och om man anser att det rör sig om recensionsbombning kommer man markera tidsperioden under vilken den ägt rum, varpå alla recensioner inom detta spann kommer exkluderas från spelets snittbetyg. Recensionerna själva kommer dock stå kvar.

Användare som besöker drabbade recensionssidor kommer meddelas om att vissa av betygen inte räknas. Om man vill att recensionsbombningar ska inkluderas i spelens betyg så finns det dock ett alternativ för det.