Doom, Quake, CoD, HL, BF, CS..?

Det har varit många first person shooters på sistone. Urmodern Doom fick en uppföljare i form av Doom Eternal nyligen. Half-Life: Alyx tog Valves stilbildande serie in i vr-sfären förra veckan. Och Modern Warfare 2-kampanjen fick ny kostym häromdagen.

Tre nya versioner av tre skapligt betydelsefulla fps-serier väcker den lilla frågan – vilket är tidernas bästa fps-spel?

Ja, det är svårt att bara välja ett spel, men försök! Motivera ditt val så bra du kan.

Skicka en rättelse
Hmm, på tal om FPS-spel... denna open source arena shooter hade jag helt missat https://xonotic.org/ (https://xonotic.org/). Verkar inte som FZ skrivit om den tidigare heller. Liknar Quake 3 i spelstil. 10/04 Doom Doom 2 Quake 3 revolution Unreal Tornament (från 2000) Spelar dem fortfarande till och från och de är alla sjukt roliga 07/04 Quake live / Q3! Det som "sög" var att det är så sjukt högt skill-tak så det var svårt att spela med ett gäng bekanta för det var ofta någon som fick rå-spö och DCa. Men det är så fantastiskt roligt och gripande när man är insatt, man visste rätt så sna... 07/04 Tycker Battlefield 1 var helt fantastiskt, det tillsammans med det första Destiny är de bästa fps-spelen jag har spelat. Battlefield 1 var så oerhört snyggt och välgjort, multiplayer var helt fenomenalt och kändes helt perfekt. Destiny är säkert ett mär... 07/04 Riktigt svårt att nämna bara en, men skulle säga första unreal från 1998. Spelet hade allt, tight kontroll, dåtidens crysis , fantastisk ai, Alexander Bradon och multiplayer, kreativ vapenvariation och intressanta fiender. Storyn var kanske inte så myck... 06/04 Första Call of Duty! 06/04 This! 06/04 postal 2 06/04 @ecHo!: CS hade fler spelare online än både Q3 och UT redan i beta 7.0 som jag minns det. CS banade väg för alla "realistiska" shooters som COD m.f. och är fortfarande kvar som ett tämligen aktivt spel utan större designförändringar. En topplacering bla... 06/04 Counter-Strike såklart 06/04