Berätta vad som gör denna gangstersaga bättre än andra.

I augusti kommer gamla hederliga Mafia i helt nygjord version. Det är ju kronan på denna tredelade gangstersaga, och vissa håller det som ett av tidernas bästa spel. Hela Mafia-serien har för övrigt en tendens att hitta trogna anhängare, även om inte alla älskar den förbehållslöst.

Så frågan är – hur bra är Mafia-serien egentligen?

Den står ju rätt mycket på egna ben, en bit från det långt våldsammare och arkadigare GTA 3 med efterföljare. Men vad är det som gör Mafia bättre?

Sjung ut i kommentarerna!

Skicka en rättelse
Oj. Hatade slutet, fy fan vad dåligt det var 23/05 Jag har skrivit det förut och skriver det igen. Mafia 3 är mitt sämsta spelköp någonsin! Tråkigare spel får man leta efter. Gameplayloopen är identisk från första till sista uppdraget och det finns i stort sett noll Mafiakänsla i spelet. Att det är otro... 23/05 Första spelet är del av min top 10 lista över de bästa spelen som har gjorts, tvåan är en ok efterföljare. Trean störde jag mig för mycket på innan det släpptes så det har jag undvikit. 23/05 Känslan av att ha en maxad Tommy Gun med massa extra ammo o orsaka Mayhem i centrum i både M1 och M2 var ju guld. 23/05 2:an är top 5 single player story och gameplay någonsin för mig. Ser fram emot att kunna köra 1:an i augusti igen, det var trots allt typ 15 år sedan nu. 23/05 OJ vad grafiken inte såg bra ut längre. Jag minns hur jäkla snyggt jag som 12åring tyckte att det var. Kan minnas än idag hur jag ropade på farsgubben (som även han gillade att spela) när introt började och vi satt där båda två helt sålda på det grafisk... 23/05 Om någon får för sig att spela ettan på Steam så finns det en fix för musiken som annars saknas i Steamversionen: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1207695708 Tror att en del eller all musik spelades upp från CD-skivan. 23/05 Jag minns Mafia 1 för storyn till en viss del... Men även det lite galna i spelet, där bilarna har så lite hästkrafter att det är viktigt att hålla koll på uppförsbackar och nedförsbackar. Navigera rätt för att komma undan från snuten och så vidare. I... 23/05 Jag har ingen aning. Det gör mig glad att jag får en chans att prova på vad som enligt många är ett mästerverk. Ber till Gudarna att det inte blir samma flopp som FF7. 22/05 Jag har bara Mafia III men har bara testat runt lite, men det lilla jag kört så var det bra. 22/05