Jag har sett diskussionerna i forumet om besvikelser, spel som är perfekt formade för just dig och andra djupgående analyser. Det fick ett litet tankefrö att gro: skulle det gå att ta fram det perfekta spelet genom att kora titlarna som gör vissa aspekter allra bäst. Ett Frankensteins monster, ett Frankenspiel.

Ganska så snart insåg jag att det skulle bli alldeles för sladdrigt om vi blandade genrer helt vilt och eftersom jag har hjärtat hos actionspelen smalnas urvalet av till det i detta första experiment. Om det blir kul så går det ju att göra samma sak med rollspel, strategi och mera.

Så här kommer det gå till

För att avgöra vilket spel som får låna ut sin perfekta komponent till vårt Frankenspiel kommer ni att få nominera era kandidater som gör något allra bäst. Det kan vara bandesign, vapenkänsla eller grafik och när alla delar är korade har vi vårt eget monster.

Först ut är Bandesign och det är fritt fram att nominera det actionspel du tycker har den allra bästa slagfälten. Skriv det rakt i forumtråden till denna nyhet och nästa måndag (24 januari) skapas en omröstning med dessa kandidater.

Nominera actionspel som har den perfekta bandesignen här >>

Enbart bansdesign kommer man ju inte långt med så vi har styckat upp det perfekta actionspelet i följande komponenter, hojta om vi har glömt något uppenbart.

Bandesign
Stora öppna ytor eller klaustrofobiska korridor, vad är egentligen bäst?

Känsla
Hur det känns att röra sig i världen, skjuta vapen eller fightas med nävarna. Allt det där lite svårdefinierade men där mycket av hjärtat i ett spel sitter.

Vapen
Laserpickadoller, musköter eller magi. Kreativiteten i vissa actionspel har inga gränser.

Fiender
Tyskar, aliens eller dina egna hjärnspöken?

Bossar
Stora, fula, svåra eller lätta. Vad föredrar du?

Ljudeffekter
Tunga salvor, spöklika skrik och mer.

Musik
Smäktade orkestrar, blip blop eller metal.

Grafik
Grovhuggna retropixlar, RTX ON och allt därimellan.

Teknik
Här bedömer vi plattformen och kodarnas magi.

Story
Följer du John Carmacks eller Ken Levines filosofi?