Snart är det dags! På torsdag går premiärturen för Moderskeppet. Över 300 förväntansfulla entusiaster kommer att kasta loss med Viking Cinderella för en härlig dygnskryssning Stockholm–Mariehamn, fylld med kall bärs, god mat och massvis av trevligt sällskap.

Den som lyckades knipa biljett innan platserna tog slut har en hel del att se fram emot. SweClockers och FZ står redo med ett fullspäckat innehållsprogram. Samtidigt kommer utställarna fylla konferensvåningen med många intressanta godsaker. Bland annat vankas nysläppta produkter, tävlingar, quizkamp och stora mängder härligt nörderi.

Stora mängder härligt nörderi

Häng med i försnacket och glöm för all del inte att posta alla dina roliga bilder från kryssningen i forumet. Den 20 oktober kastar vi loss och här är vad som händer för dig ombord – och vad alla andra missar. Välkommen till den första upplagan av Moderskeppet.

Karta över konferensvåningen

Händelser ombord

FZ och SweClockers på plats med Daniel och Anders

Daniel Sjöholm och Anders Dyberg från FZ respektive SweClockers möter upp tillsammans med redaktionerna och håller i ett fullspäckat innehållsprogram med massvis av godsaker. Det blir panelsnack, tävlingar, quizkamp och roliga aktiviteter samt fartfylld gaming med Valentin "Wakkaah" Lundin, känd från FZ Play.

Se hela programmet

Spelgalet för gamingfrälsta hos Webhallen

Huvudsponsorn Webhallen slår på stort och fyller Moderskeppet med mängder av roliga aktiviteter. Fullsmetade speldatorer från Config-serien står redo med bland annat 13:e generationens Intel-processor, Ryzen 7000 och Geforce RTX 4090. Dessutom blir det Lego-tävling, brädspel och gaming med Halo Infinite på Xbox Series X och LG OLED.

Intels teknikguru Thomas Melzer på stora scen

Ingenting får ett nördhjärta att klappa som rykande färsk hårdvara. Intel-legendaren Thomas Melzer berättar om företagets senaste produktnyheter inom processorer, plattformar och tillhörande teknik. Exakt vad som visas upp är fortfarande under NDA, men fritt att gissa ...

Hårdvarukavalkad hos Trigono med prestandakungen Der8auer

Ingen mindre än Youtubern och extremöverklockaren Roman "Der8auer" Hartung tar plats i Trigonos område och demonstrerar nyheter från Lian Li samt sitt eget varumärke. Han får sällskap av fler premiumtillverkare såsom HYTE, Superflower, Xtrfy och inte minst CSFG med SweClockers-profilen @Deriveh, även känd som BHB Mods. Allt för riktiga finsmakare!

Trimma MMO-skägget hos Panasonics barberare

Knävelborrar, skepparkrans eller dags att uppgradera polisongerna? Besök Panasonic och få proffsbehandling av Barber By Nathalie från Klostermanns i Stockholm, som står redo med företagets kompromisslösa japanska hårtrimmers. Passa samtidigt på att njuta av gaming på Panasonics hyllade OLED-TV.

Följ Moderskeppet på FZ och SweClockers

Putsa handkontrollen och damma av modermodemet, för snart går den allra första resan med MODERSKEPPET. Den 20 oktober intar vi det berömda fartyget Viking Cinderella och samlar det bästa från FZ och SweClockers på en härlig dygnskryssning Stockholm-Mariehamn – fylld med kall bärs, god mat, nördiga aktiviteter och massvis av trevligt sällskap.

Försnacket pågår i forumen. Vill du samåka, hitta vänner eller kanske bara är nyfiken på vilka som kommer? Spana in trådarna på SweClockers och FZ. Vi önskar dig varmt välkommen ombord!

Länkar