Spelsommaren 2023 – alla tider och events!

E3 må vara dött inställt, men #spelsommar med massor av livesändningar med spelnyheter blir det likafullt! Och det blir Sony som inleder den med en drygt timslång Playstation Showcase-sändning som börjar klockan 22 onsdag kväll. Där visas kommande spel till Playstation 5 och PSVR2, både från Sonys egna utvecklare och från tredjepartsstudior.

För PS5-ägare kan det bli en blytung programförklaring för det kommande året. Och visst finns det goda skäl att hoppas – det här är saker som kan komma att visas.

Spider-Man 2

Ses vi i september?

Det behövs inga spider-senses för att förnimma att Insomniacs superhjälteuppföljare kommer ta plats under Playstation-showen. Det har just meddelats att spelet inte har co-op, men förhoppningsvis kommer tröst i form av releasedatum. Sa någon september..?

Final Fantasy XVI

Den sista förhandstitten är skriven och demoversionen ska släppas två veckor innan premiären den 22 juni. Så kanske kommer ett datum för demon. Eller... vågar man hoppas på en demo redan under showen..?

PSVR2-spel

Sony har lovat att visa nya VR-spel, så frågan är vad det blir. Tja, stor chans att vi får se PSVR2-versionen av Resident Evil 4 och Beat Saber. Förhoppningsvis varvas det med överraskningar och tunga namn. Gärna något bra egenproducerat. Men det finns plats för ett Half-Life: Alyx också, om det skulle vara så. Snälla?

The Last of Us 2 (multiplayer)

Inte mycket är känt om det, men Neil Druckmann har sagt att massor av detaljer om detta fristående multiplayer-spel ska komma i år. Och nog är Playstation Showcase ett förträffligt tillfälle att låta info-bomben brisera.

En konceptbild är allt vi fått.

Final Fantasy VII: Rebirth

Den första av tre planerade Final Fantasy VII-remakedelar har redan fyllt tre. Den andra, Rebirth, ska enligt plan landa framåt vintern, så att Sony passar på att visa den nu är en lågoddsare.

Marvel's Wolverine

Inte mycket har sagts om Insomniacs nästa superhjältespel sedan det avtäcktes i september 2021, så kanske är det dags? Om inte Spider-Man 2 har studions fulla uppmärksamhet, vill säga.

Death Stranding 2

Death Stranding 2 kan bli konstigt.

Att förutse vad Hideo Kojima tänker hitta på är svårt på gränsen till omöjligt. Men att en uppföljare till svårt hyllade Death Stranding är på gång till PS5 vet vi, och det är väl lika sannolikt som inte att den visas på detta PS Showcase.

Jade Raymond och Haven Studios

Ubisofts forna affischnamn Jade Raymond (Assasin's Creed, Watch Dogs) startade Haven Studios 2021, och året efter blev den en del av Playstation Studios. Det börjar bli dags att berätta vad för spel den ämnar bygga.

Bend Studios nästa

Zombieröjaren Days Gone fick inte förnyat förtroende. Det fick däremot Bend Studo (som likt Haven ligger under Playstation Studios), fast för ett nytt varumärke. Något med multiplayer och open world-inslag har de hintat, och kanske klarar detaljerna onsdag kväll.

Rise of the Ronin

Team Ninjas actionrollspel om mörka historiska perioder i Japan ska inte släppas förrän 2024, men förhoppningsvis bjuds det på något från Nioh-kodarnas nya.

Konami

Visar Konami Silent Hill 2, tro?

Kan de fallna hjältarna vara på väg att resa sig efter att ha slarvat bort såväl Kojima som PES? Planer och rykten för en comeback finns: remakes av Silent Hill 2 och Metal Gear Solid 3, och börjar det inte bli länge sen det kom ett nytt Castlevania..?

Ghost of Tsushima 2

Spelets existens är obekräftad, men jobbannonser hos Sucker Punch har tolkats som att en uppföljare till Ghost of Tsushima är på gång. Det börjar bli dags.

Rykten, rykten, rykten (och önskedrömmar)

  • Bloodborne till PS5 (och pc)

  • Horizon goes multiplayer

  • Det där envisa ryktet om att Sony ska göra en egen first-person shooter