I natt är det dags för Game Awards, vinterns stora spelgala där priser för bästa spel delas ut och spelnyheter presenteras. Galan börjar klockan 1.30 svensk tid i natt. Du ser den ovan, eller så inväntar du våra nyheter och en artikel med alla trailers under fredagsnatten/-morgonen.

Om galan leds av Geoff? Japp.

Som alltid leds galan av Geoff Keighley, som kommer mata oss med trailers och spelnyheter under hela sändningen. Tidigare år har han lyckats fixa trailers för Death Stranding 2, Alan Wake 2 och Elden Ring, så förhoppningsvis får vi någon stor godbit i afton också.

I försnacket har vi fått veta att det blir "viktiga utannonseringar" från Xbox-lägret. Och apropå det så luktar det releasedatum för Baldur's Gate 3 till Xbox. Sen är fältet fritt för spekulation.

I själva prisgalan korar vinnare i 31 olika kategorier. Tyngst är förstås Game of the Year 2023, och nominerade är bland annat Baldur's Gate 3, Alan Wake 2 och Spider-Man 2. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter för över 100 spelmedier världen över (däribland FZ, som är Nordens representant!), samt till mindre del av en publik omröstning. Allt om processen i denna FAQ.

Det lär bli en fullmatad natt! Sändningen börjar kl. 1.15 och galan ska hosta igång 1.30. Kollar du live, i efterhand eller genvägar du via FZ:s rapportering?