Den senaste tiden har allt fler branschanalytiker förutspått en "digital only"-framtid för nästa generations spelkonsoler, men #Sony håller absolut inte med.

I en MCV-intervju avslöjar företagets Andrew House varför han anser att fysisk media kommer spela en viktig roll även i framtiden.

- Anledningen till att återförsäljningen funnits i tusentals år är för att det funkar väldigt bra på att visa dig ett omfång av material, med erfarna butiksanställda som kan hitta spelet du letar efter, skräddarsy valen utefter dina behov och få dig att köpa något du inte alls tänkt på själv, säger House.

- Det digitala, för mig, har fortfarande den utmaningen att det saknar en motsvarighet till det. Att leta runt är lite överväldigande och alldeles för förvirrande, och det är utmaningen som får mig att anse att fysisk media fortsatt har en stark roll att spela även under de kommande åren.

Sedan tidigare har bland annat Playstation-chefen Kaz Hirai sagt att han anser en "digital only"-framtid vara "minst 10 år bort".